IKT műhely - Tippek-Trükkök - IKT

miért és hogyan vásároljunk inkább számítógépet, mint laptopot?

Ha valaki új számítógépet szeretne, a legtöbb esetben akkor is egy laptopra esik a választása, ha egyébként sosem akarja hurcolni a PC-t, csupán a nappali egyik polcán netezne rajta.

Pedig ilyen esetben az asztali számítógép a jobb válaszás, hiszen egy jó nagy monitoron, teljes méretű billentyűzettel, jó minőségű egérrel sokkal kényelmesebb boldogulni, mint a noteszgép egymásra toluló gombjainál, apró tapipadjánál és pöttöm képernyőjénél. Nem csak laptopból, de asztali gépből is készülnek dizájnos darabok, ilyen például a monitorral egybeépített típus, amelyet az Apple mellett már például HP és az Acer is gyárt.

Ezek nagyon kevés helyet foglalnak, nagy képernyőjük miatt kényelmes rajtuk dolgozni, hiszen rendes egér és billentyűzet jár hozzájuk. Komoly hátrányuk azonban, hogy bővíthetőségük egy laptopéhoz hasonlóan minimális, és szerelhetőségük is bonyolult, házilag többnyire lehetetlen.

Tovább a teljes cikkhez >>> origo.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: