Hírek - IKT hírek röviden

virtuális múzeumlátogatás - még több magyar kincs a Google Art Projectben

Tovább bővült a Google kultúrkincseket bemutató adatbázisa, így most már több hasonló hazai intézmény gyakorlatát követve a Magyar Nemzeti Múzeum 45 értékes alkotása is megtekinthető az internetes gyűjteményben.

A Kulturális Intézet (Cultural Institute) nevű projekt keretében három csoportba rendszerezik a világ minden tájáról származó digitális tartalmakat: az Art Project kiváló minőségű fotókat tartalmaz a múzeumok legféltettebb alkotásairól, a World Wonders csoportban a világ híres helyeit, tájait járhatjuk be képek és a Street View technikáját felhasználva panorámaséták segítségével, míg a Historic Moments gyűjtemény tartalmilag és feldolgozási formában is vegyes anyagokat foglal magába, kulturális és történelmi jelentőségű eseményeket, jelenségeket bemutatva. A Cultural Institute programmenedzsere a hivatalos blogban jelentette be, hogy mostantól 34 partnerintézmény anyagával lett gazdagabb a gyűjtemény, és köztük vannak olyan kincsek is, mint a Nemzeti Múzeumban található Barabás-portré Liszt Ferencről vagy David Richter Rákóczi Ferencet ábrázoló képe.

Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: