Hírek - IKT hírek röviden

Meddig nőhetnek a megapixel felbontások? A SONY 54 megapixelre licitál

Jól értesült források tudni vélik, hogy a Sony fejlesztő laboratóriumaiban már javában egy olyan vadonatúj képérzékelőn dolgoznak a kutatók, melynek felbontású nem kevesebb mint 54 megapixel.

Ez az 54 millió képpont természetesen nem egy kicsi felületen, hanem egy Full Frame képkockán sorakozik fel, és az integrált fázisérzékelős szenzor érdekessége, hogy nem hagyományos RGB (Bayer) pixelstruktúrával rendelkezik. Most már csak az a kérdés, hogy a Sony vajon mikor tudja majd sorozatban gyártani a mindenképpen ígéretesnek tűnő képérzékelőt.

Iparági források szerint a tömeggyártás valamikor 2015-ben indulhat meg, ami azt jelenti, hogy ez első, immár erre az új szenzorra épülő digitális fényképezőgépek várhatóan csak 2015 végén, vagy 2016 elején landolnak majd a kereskedések polcain. Az addig hátralévő időben a Sony minden valószínűség szerint azokra a 24, illetve 36 megapixeles képérzékelőkre fog fókuszálni, melyek az október közepén bejelentett, Alpha A7, illetve Alpha A7R típusjelzésű, Full Frame-alapú tükör nélküli cserélhető objektíves digitális fényképezőgépekben is ott figyelnek.

Tovább a teljes cikkhez >>> technet.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: