Hírek - IKT hírek röviden

Dell - szükséges a wifi hálózatok bővítése

Már közhely, hogy a helyi hálózatokon egyre több eszköz lóg, egyre nagyobb sávszélesség-igénnyel, az infrastruktúra azonban sok helyen nem fejlődik ennek megfelelően, a végpontokon 10/100 Mbps szabványú eszközök, a maghálózatban pedig csak gigabites Ethernet dolgozik, ami az okostelefonnal, tabletekkel, noteszgépekkel felvértezett felhasználóknak már kevés tud lenni.

A Dell szerint tehát itt komoly piaci igény jelentkezik, az évekkel ezelőtt kiépített 802.11n szabványú Wi-Fi és a még régebben vásárolt switchek lecserélése komoly piaci potenciált hordoz. A gyártó új, 220-as sorozatú access pontjai ennek megfelelően már 802.11ac szabványt is támogatnak, 1,3 gigabites maximális átviteli sebességgel (amennyiben ez a kliens oldalán is támogatott).

A versenytársak modulos access pointjaitól eltérően ezek monolitikus darabok, vagyis teljes cserét igényel a felszerelés. Az új 220-as sorozat darabjai elérhetőek központi kontrolleres és kontroller nélküli kiadásban is, ArubaOS és InstantOS rendszerrel.

Tovább a teljes cikkhez >>> hwsw.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: