Hírek - IKT hírek röviden

Görbe érintőkijelzőkkel jön az Apple?

Már az első iPhone esetében felmerült a használata, a cég most megkapta a szabadalmat. A Los Angeles Times beszámolója alapján kedden az Egyesült Államok szabadalmi hivatala újabb bejegyzett szellemi tulajdonnal bővítette az Apple arzenálját, ugyanis a hatóság rábólintott a 2010 novemberében benyújtott, hajlított érintőkijelzők gyártásával kapcsolatos kérvényére.

Kapcsolódó érdekesség, hogy a Samsung elleni per során az almás vállalat dizájnerei elmondták, miszerint már az első generációs iPhone esetében felmerült a hajlított kijelző használata, azonban technikai, esztétikai és költséghatékonysági okokból végül nem lett belőle semmi. Önmagában a szabadalom birtoklása természetesen nem jelent sokat – legfeljebb azt, hogy lehet vele pereskedni –, ám a Samsung és LG egyaránt előrukkoltak már hajlított kijelzős okostelefonnal, nem lenne meglepő, ha az almás vállalat is újból megpróbálná hasznosítani az elképzelést.

Egyes pletykák szerint az iWatch okosóra hajlított kijelzős lehet, ezen jellegű felhasználás ráadásul jóval indokoltabbnak tűnik, mint a technika iPhone-ba erőltetése.

Tovább a teljes cikkhez >>> pcworld.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: