Tananyag - Középiskola

3D Interaktív - Emberi test (DVD)

3D Interaktív - Emberi test (DVD)

A GENOM szoftvercsomag egy interaktív oktató rendszer. A három részes szoftvergyűjtemény a természettudományokon belül a biológia tudományát dolgozza fel.

A 3 modul alkalmas arra, hogy egészen a biológia általános iskolai feldolgozásától a gimnáziumi tanulmányokon át megismerkedjünk a fajok jellegzetességével, és az emberi test biológiájával is. (5-10 évfolyam)

A GENOM egy interaktív táblára kifejlesztett alkalmazás, mely ettől függetlenül remekül használható otthoni környezetben, normál asztali számítógépen keresztül is. A szoftver fontos része lehet mind az otthoni, mind az iskolai tanulási folyamatnak, segítségével könnyedén átadható és elsajátítható az oktatott tananyag.

Az interaktív felhasználói környezet lehetővé teszi az egyéni haladási sebességet, és szemléletesebbé teszi a tanórákat.A megszokott szertári eszközök helyett, virtuális, valósághű 3 dimenziós modellek segítéségével bővíthetjük biológiai ismereteinket.

3D Interaktív - Emberi test (DVD)

A szoftver különlegessége, hogy a 3 dimenziós modelleken kívül olyan egyéb lehetőségeket is nyújt a felhasználó számára, melyek szintén a tanulás könnyítésére szolgálnak. Ilyen például az interaktív szoftver egyik legfőbb funkciója a Rajzolás.

A szoftvernek egyedülálló kezelőfelülete van, mely könnyen elsajátítható és kezelhető. Egyéni menürendszerének köszönhetően pedig hatékonyan navigálható mind interaktív táblán, mind képernyőn.A modellekhez 3 dimenziós animációk is tartoznak, melyek a galériában foglalnak helyet. Ezeket az ainmációkat a feliratozó funkció segítségével szabadon, saját elképzelésink és igényeink szerint feliratozhatjuk.

A három részes szoftvergyűjtemény egyik önálló része az Emberi test szoftver, amely segítséget nyújt a biológia ismeretek egyik legfontosabb szegmenséhez, az emberi anatómia megismeréséhez.

Valósághű 3 dimenziós modelleken tanulmányozhatjuk az emberi testet, ahol minden fontos belső szerv térben forgatható és vizsgálható. Az átlátszó, vagy félbevágott nézetek segítségével a szervek belsejét és felépítését is megismerhetjük, így a modellezett szerveket könnyebben vizsgálhatjuk, és olyan részleteket tudunk jobban szemügyre venni, amelyeket egy normál biológia órán csak nehézkesen vagy egyáltalán nem tudnánk megvizsgálni.

A szoftver galériájában minden szervről találhatunk 3 dimenziós animációkat, így megismerhetjük azok működését és elhelyezkedését.

Az Emberi test szoftver speciális funkciója a kezdő képernyőn található forgatható ember modell, melyen két skála segítségével vizsgálhatjuk az emberi izomzatot, a belső szerveket, az érhálózatot, a csontvázat vagy akár az idegrendszert.

Az emberi test szoftver összesen 68 darab 3 dimenziós forgatható objektumot és 41 darab animációt tartalmaz.

A szoftver modulokból épül fel melyek a következők

1. Fej modul

 • 11 db 3 dimenziós, forgatható objektum

 • 8 db animáció

2. Összerakható csontváz modul

 • 16 db 3 dimenziós, forgatható objektum

 • 2 db animáció

3. Csontok modul

 • 9 db 3 dimenziós, forgatható objektum

 • 6 db animáció

4. Végtagok modul

 • 18 db 3 dimenziós, forgatható objektum

 • 5 db animáció

5. Belső szervek

 • 14 db 3 dimenziós, forgatható objektum

 • 20 db animáció

A GENOM szoftvercsomag különlegességei
 • Egyedi, interaktív navigációs felület felület

 • Interaktív táblára kifejlesztett organikus menürendszer

 • 3 dimenziós, térben forgatható objektumok

 • Modulárisan bővíthető tartalom

 • Szoftver, és tartalom frissítés egy éven keresztül

 • Interaktív "animáció feliratozás" a galéria elemeihez, melyek bővíthetőek

Study Guard Oktatófilm Kiadó www.digitalistananyag.hu - Interaktív Oktatástechnika Portál - Információk egy fedél alatt www.iot.hu - interaktív tábla, feleltetőrendszerek, feleltető rendszerek, digitális tananyagok, digitális írástudás, online tananyagok, interaktív tananyag, e-tananyag, elektronikus tananyag, pedagógus képzés, IKT képzés

További információ a filmről: www.digitalistananyag.hu

***

Kapcsolódó cikkek: - Vissza

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: