Hírek - IKT hírek röviden

A virtuális kiállítás előnyei - elindult a Google Open Gallery

A Google új kezdeményezése lehetővé teszi bárki (de azért elsősorba a kisebb galériák) számára, hogy virtuális kiállítást nyissanak.

Tegnap már mutattunk egy remek Google-kezdeményezést, amellyel bárki készíthet Street View megjelenítést kedvenc helyeiről, és most egy újabb „Google-nyitásról” számolhatunk be. Mint ahogy az a Google Europe blogból kiderült, megnyílt a Google Open Gallery.A keresőóriás már hosszú évek óta együttműködik múzeumokkal a világ minden tájáról, annak érdekében, hogy a Google Cultural Institute-on elérhetővé tegye kollekcióikat az egész online világ számára.

E projekt mögött persze igen kemény technológia húzódik, amelyet most nyilvánossá tett a Google, így bárki publikálhat kulturális tartalmakat, bárki nyithat virtuális kiállításokat. A tartalmat a keresőóriás hostolja (a /culturalspot.org domén alatt), és – mint mondtuk – elérést is ad technológiájához, és mindezért semmit sem kér cserébe.

Tovább a teljes cikkhez >>> hvg.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: