IKT műhely - YouTube

Jogdíjsértés miatt töröl a YouTube

A YouTube kiakasztotta a játékvilág szinte összes szereplőjét, miután elkezdte a jogdíjra hivatkozva eltávolítani az oldalon megtalálható, játékosok által feltöltött videókat.

Korábban már lehetett hallani olyan híreket, hogy bizonyos kiadók eltávolítják a legnagyobb videómegosztó oldalról a játékosok által készített felvételeket és csak a saját maguk által készített trailerekből ismerhetik meg a látogatók az alkotásaikat. Ma azonban érdekes hírek bukkantak fel a neten, mely szerint a Youtube a Content ID keretében (ami hétfőn indult el, de igazából 2014-ben lép életbe) törli az összes, általuk illegálisnak nevezett feltöltést.

Az illegális annyit jelent, hogy a feltöltő nem a kiadó vagy a fejlesztő csapat tagja, így ebből kiindulva nem rendelkeznek a copyright jogokkal és emiatt, első körben csak figyelmeztetést (egy kis zászlót) kapnak, majd később végleges törléssel oldják meg a dolgot. A fenyegetés elsősorban a trailerekre, az átvezető jelenetekre és a zenei részekre vonatkozik.

Tovább a teljes cikkhez >>> sg.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: