Hírek - IKT hírek röviden

Nagyott nőtt a hazai IKT piac

Harminc százalékkal bővült a telekommunikációs piac forgalma az idén a harmadik negyedévben a tavalyi év azonos időszakához viszonyítva - közölte a GfK Hungária.

A piackutató felmérése szerint a telekommunikációs cikkek eladásai január-szeptemberben összesen 90,8 milliárd forintot tettek ki, ami 15,1 százalékkal haladja meg a tavalyi év azonos időszakában mért forgalmat. A GfK kiemeli: a szektor hazai növekedését az okostelefonok iránti kereslet generálja, amelyek forgalma értékben több mint 50 százalékkal nőtt, míg a hagyományos (feature) telefonok eladásából származó árbevétel 38 százalékkal visszaesett.

Az átlagárak csökkenő tendenciát mutatnak, igaz, az okostelefonoknál csak kis mértékű csökkenést mutattak ki. Az okostelefonok esetében teret nyernek a nagyobb kijelzős modellek, ezek a készülékek egyre inkább alkalmasak olyan funkciók ellátására, amelyeket korábban csak egy notebook vagy tablet segítségével tudtak a felhasználók megvalósítani.

Tovább a teljes cikkhez >>> hirek.prim.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: