Hírek - IKT hírek röviden

A tankönyvellátás kérdései 2014 fórum összefoglaló

A rendezvény keretében a szervezők lehetőséget kívántak adni a tankönyves szakma és a tankönyvellátásban részt vevő pedagógusok, szülők, szakmai szervezetek képviselői számára, hogy hangot adjanak véleményüknek, elmondhassák tapasztalataikat, javaslataikat, kérdéseiket az illetékeseknek, illetve meghallgathassák az oktatáspolitikusok álláspontját, érveit.

A fórumot Romankovics András vezette, aláhúzva a legfontosabb kérdést: hogyan érhető el, hogy 2014-ben ismét biztonságos legyen a tankönyvellátás. A felszólalók kritikusnak, esetenként botrányosnak értékelték az idei tanévben kialakult helyzetet a tankönyvellátásban.

Szarvas-Ballér Judit, Tankönyves Vállalkozók Országos Testületének elnöke a tankönyvek új rendszerű terjesztésével kapcsolatban hangsúlyozta, hogy az átalakítás nem alakult optimálisan, s a kellő tapasztalat hiányában, valamint a részletek kidolgozatlansága miatt - véleményük szerint - a következő tanév tankönyvellátása is aggályos. Az elnök különösen a tájékoztatást, az érdemi információkat és a döntés előkészítésében a párbeszédet hiányolta a szakmai érintettekkel.

Tovább a teljes cikkhez >>> budapestedu.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: