Számítógépek - Okostelefonok

Csináld magad - Xiaomi  Magic Cube a kínai moduláris okostelefon

A fenti ábra tegnap bukkant fel a kínai Weibo közösségi oldalon, a megosztója pedig nem más, mint a Xiaomi nevű igencsak ismert kínai okostelefon gyártó vezérigazgatója.

A fotót ugyan már levették az oldalról, ám természetesen nem maradt felfedezetlenül, főleg azért sem, mert ha minden igaz, a Xiaomi nagyszabású moduláris telefon projektjét láthatjuk rajta. A telefonok egyes alkotóelemeinek cserélhetősége nem mai ötlet, s még csak nem is köthető az okostelefonok és hordozható számítógépek közti határvonal elmosódásához, az első elképzelések ugyanis pont az olyan egységek cserélgetésére vonatkoztak, mint a kamera, a billentyűzet és a kijelző.

A Modu nevű termék utáni hallgatást a PhoneBloks nevű elképzelés törte meg, melyet a Motorola kitárulkozása követett – az amerikai vállalat ugyanis már egy ideje dolgozik modulári készüléken Project Ara néven – mely úgy tűnik megtörte a jeget, és már olyanok is beszállnak ebbe az irányvonalba, mint a Kínában igencsak komoly közösségi táborra építkező Xiaomi. A cég saját verziója ugyanakkor valamivel visszafogottabbnak tűnik, az amerikai vállalat tervéhez képest, elég ha csak azt nézzük, hogy a kijelző az alapegység része és a készülék hátulján is kevesebb cserélhető elem látható, mint az Ara esetében.

Tovább a teljes cikkhez >>> tech2.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: