IKT műhely - Tippek-Trükkök - IKT

Ingyen telefon kereső program android a Google-tól

Az Apple hasznos alkalmazása, a Find My iPhone mintájára a Google is elkészített egy olyan appot, amely révén könnyen kideríthetjük, hogy hol van elveszett vagy ellopott androidos mobilunk.

Az elveszett vagy ellopott androidos eszközök megtalálásához mindössze ingyen le kell tölteni az Android Eszközkezelő alkalmazást a Google Play-ből. Ezután nincs mit tenni, mint bármilyen eszközről a Google-fiókunkba lépni, ahol a választható szolgáltatások közül kiválasztjuk a fiókunkhoz tartozó eszközöket, amelynek helyét és mozgását egy térképen folyamatosan nyomon követhetjük.

Ellopott eszköz esetén érdemes a rendőrséget felkeresni, hiszen a járőröket a térképen jelzett helyre irányíthatjuk. Amíg ez megtörténik, a távolból visszaállíthatjuk az ellopott mobil képernyőzárának kódját, de ha tartunk attól, hogy ez nem elég a jogosulatlan használat megakadályozásához, akkor törölhetjük a telefonon lévő összes adatot.

Tovább a teljes cikkhez >>> hvg.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: