IKT műhely - IKT az osztályomban

Sheets - offline táblázatkezelő program a Google-tól

A Google a mai napon jelentette be legújabb frissítését irodai webalkalmazás-csomagjának táblázatkezelőjéhez, a Sheets-hez.

Az egyelőre béta állapotban levő böngészős alkalmazás több komolyabb újdonságot is hozott, melyek közül a leginkább kiemelendő a szövegszerkesztőnél és prezentáció készítőnél jó ideje működő offline szerkesztési lehetőség, vagyis a megnyitott állományok ezentúl aktív internetkapcsolat nélkül is működnek, az első netre csatlakozás alkalmával az alkalmazás feltölti a változásokat. Ennek kihasználásához Google Chrome böngésző szükséges és persze egy egyszeri aktivál is, melynek közönhetően a funkció immár mindhárom programban elérhető lesz.

Más téren is bővült a program: A Filter view nevű funkció segítségével egyedileg összeválogatott adatokat jeleníthetünk meg egy adathalmazból, míg az új függvénytár már a komplex képleteket is könnyebben kezeli. Ez utóbbihoz kapcsolódik a megújult súgó is, mely a függvényalkotást hivatott elősegíteni.

Tovább a teljes cikkhez >>> tech2.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: