Hírek - IKT hírek röviden

Domaineket tiltottak le Amerikában

Az Egyesült Államok bevándorlási és vámügyekért felelős hivatalának (U.S. Immigration and Customs Enforcement) belbiztonsági nyomozócsoportja tíz további, más országbeli rendészeti szervvel közösen végzett tevékenysége eredményeképpen 706 olyan honlap domain-jének használatát tiltották le, amelyek alatt hamisított termékek kereskedelme folyt.

A nyomozócsoport által vezetett Nemzetközi Szellemitulajdon-jogi Koordinációs Központ (National Intellectual Property Rights Coordination Center, IPR) által összehangolt akció a közelgő ünnepek miatt különösen fontos volt, hiszen a megnövekedett forgalmú honlapokról nagy mennyiségben juthattak hozzá hamisítványokhoz a gyanútlan vásárlók. Már a negyedik évben vette egyébként az IPR fokozott ellenőrzés alá a hasonló oldalakat - mivel az internetes bűnözés nemzetközi jelenség, az akcióba ezúttal bevonták többek között az Europolt és tagországait is, amelynek köszönhetően összesen 393, legfelső szintű tartományt foglaltak le nemzetközi szinten.

Ezen felül a hongkongi vámhivatal is lefoglalt 16, külföldi bejegyzésű legfelső szintű tartományt. Az ICE megbízott vezetője szerint a partnerekkel közösen végzett munka rámutat arra, milyen széleskörű is a szellemi tulajdont érintő bűncselekmények globális hatása.

Tovább a teljes cikkhez >>> sg.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: