Hírek - IKT hírek röviden

A világon egyedülálló lesz a magyar Skynet egészségügyi informatikai rendszer

A résztvevők ma közölték, hogy több mint 11 milliárd forint befektetéssel valósul meg az a világon egyedülálló egészségügyi informatikai rendszer, melynek célja a döntéshozatali folyamat megkönnyítése és az egészségügyi ellátórendszer hatékonyabbá tétele.

A projekt keretében a magyar kormány 6 milliárd forinttal támogatja a munkát, a GE pedig további 5 milliárd forintot fektet a világszínvonalúnak szánt egészségügyi program megvalósításába. A GE Healthcare által indított négyéves projekt a Pannon Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, valamint az Országos Onkológiai Intézet részvételével, konzorciumban jön létre.

Az erről szóló megállapodást a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) részéről Vályi-Nagy Vilmos infokommunikációért felelős államtitkár, valamint Reich Lajos, a GE Healthcare magyarországi kutatás-fejlesztési igazgatója írta alá december 11-én, a GE új, Váci úti központjának virtuális alapkőletételén. Nem kispályáznak A tervek nem kis léptékűek: „Magyarország lesz a globális központja ennek a szolgáltatásnak, amelyért amerikai és indiai helyszínek is versengtek.

Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: