Számítógépek - Okostelefonok

 Intel - Új, kis fogyasztású okostelefon processzorok a listán

Az Intel az ünnepek előtt frissítette alacsony fogyasztású, mobil processzorkínálatát, így egy Celeron és két Pentium került fel a vállalat listájára.

Az új központi egységek mindegyike a Haswell lapkára épül, és szokás szerint alapos butításon mennek keresztül, így a 10 darab feldolgozóval rendelkező IGP-ből hiányozni fog a Quick Sync Video, az InTRU 3D, illetve a Clear Video HD szolgáltatás, emellett a processzormagokban letiltásra kerül az AVX és az AVX2 utasításkészlet is, valamint a tranzakcionális memóriakezelés (TSX-NI) is kimarad. Ez persze lassan általánossá válik az olcsóbb Intel termékekben, így nem lehet meglepetés, jó hír viszont, hogy a Wireless Display a mobil opciók esetében elérhető.

Az új mobil megoldások paramétereit az alábbi táblázat részletezi: Intel Haswell - mobil Celeron és Pentium generáció Típus Órajel/Turbo Boost órajel Hyper-Threading L3 cache Fogyasztás (TDP) HD Graphics alap / turbo órajel Celeron 2961Y (2 mag) 1,1/- GHz nincs 2 MB 11,5 W 200/850 MHz Pentium 3558U (2 mag) 1,7/- GHz nincs 2 MB 15 W 200/1000 MHz Pentium 3561Y (2 mag) 1,2/- GHz nincs 2 MB 11,5 W 200/850 MHz A processzorokban található kétcsatornás memóriavezérlő az 1600 MHz-es effektív órajelre van hivatalosan felkészítve. A szállítást hamarosan megkezdi az Intel a listaárról azonban nincs adat, de ez az OEM-eknek szánt termékeknél nem is lényeges.

Tovább a teljes cikkhez >>> prohardver.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: