IKT műhely - Netbiztonság

Kártékony utasításokat gyárt az új trójai vírus

A kifejezetten fertőző trójai a háttérben különféle létező és legitim - alaphelyzetben egyébként teljesen ártalmatlan - Windows parancsokból kártékony célú utasítássorozatokat fűz össze, majd lefuttatja őket.

Továbbra is a mentési állományokat veszélyeztető Win32/Bundpill féreg vezeti legfertőzőbb programok listáját, míg a Conficker féreg stabilan őrzi a korábbi hetedik helyét - derül ki az ESET novemberi vírusriportjából. A legnagyobb érdekesség a LNK/Agent.AK trójai megjelenése, rögtön a lista második helyén.

A világszerte okozott összes fertőzés 2,11 százalékát jelentő kártékony szoftver a háttérben különféle létező és legitim - alaphelyzetben egyébként ártalmatlan - Windows parancsokból kártékony célú utasítássorozatokat fűz össze, majd lefuttatja azokat. Víruselemzők véleménye szerint ez a módszer lehet a jövő Autorun.inf szerű kártevője, ami valószínűleg szintén széles körben és hosszú ideig lehet képes terjedni.

Tovább a teljes cikkhez >>> hvg.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: