Számítógépek - Okostelefonok

Elveszett okostelefon megtalálása a Google Android Device Manager-rel

A Google egy újabb lépést tett az elveszett, ellopott androidos készülékek felderítésének vagy szükség esetén az azokon tárolt adataink illetéktelen kezektől és szemektől való távol tartásának érdekében.

A cég még augusztusban mutatta be az Android Eszközkezelő szolgáltatásának biztonsági bővítményeit, melyek segítségével más szoftvercégekhez és egyes gyártókhoz hasonlóan saját fiókunkkal belépve tudjuk az eltűnt készülék pozícióját meghatározni, igény esetén jelszóval lezárni vagy akár teljes tartalmát törölni. A keresőóriás most ugyanezt a funkciókészletet kínálja egy a Google Play alkalmazásboltjából letölthető androidos program formájában.

Az Android Device Manager lényegében egy-az-egyben megegyezik a webalkalmazással, viszont abban az esetben, ha elvesztettük telefonunkat, már nem kell addig sem várni a lokalizálással vagy lezárással, amíg számítógéphez kerülünk. Mivel a program nem csak az adott készüléken alapértelmezettnek beállított Google profilhoz tartozó eszközöket képes kezelni, így akkor is jól jöhet, ha egy ismerősünk telefonját vagy tabletjét kérjük kölcsön vészhelyzet esetén.

Tovább a teljes cikkhez >>> tech2.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: