Hírek - IKT hírek röviden

Google Chrome alkalmazások Mac-re

A keresőcég az almás felhasználókat is átterelné a webes programokba. Szeptember elején a Google meglehetősen nagy sajtóvisszhangot kiváltva elérhetővé tette a Chrome-ot Windowson használók számára az App Launchert.

A böngészőjébe beépített funkcionalitás segítségével a Chrome telepített alkalmazásai elérhetővé váltak a Tálca egy új programindító menüjéből. A teljesen offline is használható kiegészítők propagálására és könnyű elérhetővé tételére létrehozott funkció most Mac OS X-re is megérkezett, a használatához a szoftver legújabb frissítésének telepítésén túl csak be kell jelentkezni a Google-fiókba.

A keresőcég szerint az offline alkalmazások natív programoknak tűnnek, képesek szinkronizálni a felhővel, automatikusan frissülnek, az ikonjaik megtalálhatóak az Applications mappában, továbbá kereshetőek a Spotlighttal. Az újítás tegnapi bejelentésekor a Google megragadta az alkalmat néhány offline alkalmazás hirdetésére: a vállalat a WeVideo Next videoszerkesztő, a Smartsheet projektkezelő, továbbá az Until AM DJ-program kipróbálását ajánlja.

Tovább a teljes cikkhez >>> pcworld.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: