IKT műhely - Netbiztonság

Magyar fedezte fel a Flash Player legújabb sérülékenységet

Két komoly sérülékenységet is befoltozott az Adobe. Tegnap estefelé nem csak a Microsoft termékeihez váltak elérhetővé a szokásos havi hibajavítások, hanem az Adobe is megörvendeztette a publikumot egy javított Flash Playerrel.

Az új lejátszó Windows / Linux / Mac OS X operációs rendszerekhez egyaránt elérhető, kizárólag a Chrome böngészőt, továbbá a Windows 8.x alól Internet Explorert használóknak nincs dolguk. A vállalat tájékoztatása szerint két sérülékenység lett kijavítva: az egyik típustévesztést orvosol, míg a másik memóriakorrupciót, ám mindkettő kihasználása esetén összeomlást és távoli kódfuttatást érhetnek el a bűnözők.

Utóbbi sebezhetőséget egyébként Suszter Attila fedezte fel, akinek a jelek szerint nem ez volt az első hozzájárulása a web biztonságosabbá tételéhez. Az Adobe Flash legfrissebb verziója innen tölthető le; a gyorsan kattingatók vigyázzanak, mert alapértelmezetten jár mellé a McAfee Security Scan Plus is.

Tovább a teljes cikkhez >>> pcworld.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: