IKT műhely - Tippek-Trükkök - IKT

Költözés Gmail-ből Outlook-ba egyszerűbben

A Microsoft fejlesztői nemrégiben egy új webes eszközzel bővítették a Hotmail utódjának rendszerét, vagyis az Outlook.com-ot.

A bővítmény célja, hogy egyszerűbbé tegye a Gmail rendszerből migrálni szándékozók dolgát, azáltal, hogy minden adatot importál a megadott fiókból az email-ektől kezdve a naptáron át a névjegyzékig. A kifejezetten Gmail-hez készített kiegészítő fejlesztését az a feltételezés indokolta, mely szerint a felhasználók nagyobb százaléka tér át egy új fiókra, ha régiből minden régi levelét és egyéb személyes adatait is át tudja költöztetni.

A névjegyzék és naptár importálására, exportálására és a Gmail fiók Microsoft account-hoz történő kapcsolása eddig is megoldott volt, de az új funkciónak hála mindez sokkal egyszerűbben történik, illetve ezúttal végre az emailek átmentése is adott, mely során az átemelt leveleket kategorizálhatjuk is tetszés szerint. Az egyes postafiókokban ütemesen megjelenő fejlesztés ugyanakkor némileg okafogyott, abból a szempontból, hogy a Google pont a napokban jelentette be Google Takeout nevű bővítését, mely pont a Gmail fiók adatainak más rendszerekkel kompatibilis formátumban történő kimentésére szolgál.

Tovább a teljes cikkhez >>> tech2.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: