IKT műhely - Netbiztonság

Netbiztonság 2013 - a legveszélyesebb fenyegetések és trójai, számítógépes vírusok

Néhány felfedezés rengeteg kérdést vetett fel az elmúlt évben, mint például, hogy kik és hogyan használják az internetet manapság, valamint hogy milyen típusú kockázatokkal kell szembenéznünk 2013-ban.

A kiberbűnözők egész éves jelenléte továbbra is a nagyszabású műveletek biztos garanciája, amelyekkel az év végén is szembe kell nézniük a felhasználóknak. 2013-ban a fejlett fenyegetések között olyan nagyszabású műveleteknek lehettünk szemtanúi és sokan áldozatai is mint a kiberzsoldosok, a felbérelhető APT csoportok által fémjelzett „hit and run” támadások.

Továbbá ugyancsak ebben az évben megjelent számos új módszer is, mint például az online pénzügyi rendszereken keresztül történő lopások és a Bitcoin csalások. Lavabit, Silent Circle, NSA és a bizalomvesztés A 2013-as informatikai biztonsági áttekintés nem lenne teljes anélkül, hogy nem említjük meg Edward Snowden nevét, valamint a leleplezései által az adatvédelemre gyakorolt hatásokat.

Tovább a teljes cikkhez >>> hirek.prim.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: