Hírek - IKT hírek röviden

Debrecenben fog lakni Magyarország szuperszámítógépe

Magyarország legnagyobb teljesítményű szuperszámítógép-központját hozzák létre 2014 végére a Debreceni Egyetemen (DE) - jelentette be a DE Tudományegyetemi Karok centrumának elnöke.

Gaál István rektorhelyettes a debreceni sajtótájékoztatón elmondta: a Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Intézet (NIIFI) 1,5 milliárd forint uniós forrást nyert az egyetem Kassai úti campusán megvalósuló beruházásra. A Debreceni Egyetemen 2011 óta üzemel szuperszámítógép, amely hálózatba van kötve a pécsi, a szegedi és a budapesti hasonló eszközökkel.

A mostani beruházással a debreceni központ teljesítménye a tízszeresére nő - mondta Gaál István, jelezve, hogy a berendezés teljes kihasználtsággal működik. A centrumelnök kifejtette, hogy minden tudományterületen használják a szuperszámítógépeket, legyen az orvosi, vegyész, bölcsész vagy genetikai kutatás.

Tovább a teljes cikkhez >>> sg.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: