Projektorok - Oktatási projektorok

Screeneo - (extra) rövid vetítési távolságú projektor otthonra

A Screeneo projektort nem kell a szoba másik oldalára vinni, közvetlenül a fal mellől vetít mozivászon méretben.

A Philips márkanevén hamarosan boltokba kerülő szerkezet a francia Sagemcom fejlesztése, amelynek még nem végleges prototípusát próbálhattuk ki, melyen a fő funkciók már tökéletesen, néhány dolog azonban még instabilan működött. Ez azért roppant praktikus, mert így nem kell átkábelezni a fél szobát, és mivel a projektor közvetlenül a vászon előtt van, a szobán átsétáló családtagok vagy kollégák sem takarják ki a képét.

Ennek megfelelően a ledes megvilágítást használó - egyébként meglepően apró - lencse a készülék tetején van, és az kis szögben tud vetíteni felfelé vagy lefelé, elhelyezéstől függően. Próbáink során nagyjából tíz centiméteres és fél méter körüli távolságból próbáltunk vetíteni a Screeneóval: előbbi esetben egy ötvencolos (127 centiméteres) tévével azonos nagyságú képet tud előállítani, fél méterről azonban már két és fél méterre nő a falra vetített film átlója, ez egy százcolos óriástévé méretének felel meg.

Tovább a teljes cikkhez >>> origo.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: