Hírek - IKT hírek röviden

Miért állította le a LinkedIn az RSS szolgáltatását?

Úgy tűnik, hogy a közösségi szolgáltatásokkal (is) rendelkező cégek körében egyre inkább teherré válik régi idők egyik maradékának is tekinthető RSS szolgáltatás.

A LinkedIn tegnapelőtt jelentette be, hogy december 19-ével megszünteti RSS szolgáltatását. A funkció eddig a más közösségi oldalakon megszokott értesítési rendszer bővítményeként működött, így az egyes frissítések egy felületen váltak olvashatóvá más oldalak híreivel, mely jól illeszkedett az üzleti közösségi oldal stílusához.

A cég két dologgal is indokolta a rendszer leállítását: egyrészt az RSS értesítésekre fordított erőforrásaikat más dologra szeretnék használni, másrészt a szolgáltatás feleslegességére hivatkoztak, hisz minden eddig RSS-ben közölt értesítés megtalálható a weboldalra bejelentkezve. A LinkedIn pontosan ugyanazt a magyarázatot adta, mint korábban a Google a Reader rendszer leállításakor.

Tovább a teljes cikkhez >>> tech2.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: