Hírek - IKT hírek röviden

Törrent letöltés - változott a Google politikája?!

Több torrentoldalakkal kapcsolatos kiegészítő tűnt el a Chrome webáruházból. Úgy tűnik a jogvédők folyamatos nyomására a Google apró lépésekben feladja a korábban kőbe vésettnek tekintett elveit az internet semlegességével kapcsolatban, ugyanis a keresőmezőinek automatikus kiegészítési funkciójának cenzúrázása után az elmúlt hetekben számos fájlmegosztó oldalakkal kapcsolatos bővítményt is eltüntetett a Chrome webáruházából.

A TorrentFreak beszámolója alapján többek közt a The Pirate Bay, Kickass Torrent és Torlock portálokhoz tartozó bővítmények váltak köddé, a fejlesztőiknek küldött értesítés alapján azok ugyanis jogvédett anyagok illegális letöltésére bujthatták fel a felhasználókat. Példának okáért a Torlock egy szövegdobozt adott a böngésző felületéhez, amelyen keresztül közvetlenül lehetett keresni a portál tartalmai közt.

A kiegészítő készítője szerint meglehetősen nevetséges a húzás, hiszen önmagában a Torlock keresődoboza sem buzdított nagyobb mértékben warezolásra, mint a webböngésző Google keresőt használó gyári címsávja. Ezen felül szomorúnak tartja, hogy a keresőcég a korábban megszokott gyakorlattól eltérően lépett fel az ügyében; úgy tűnik ilyen esetekben a szabvány eljárás a bűnös, míg nem bizonyítja az ártatlanságát lett. (Forrás: TorrentFreak)

Tovább a teljes cikkhez >>> pcworld.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: