Számítógépek - Okostelefonok

A Windows Phone 7 hazánkba érkezett

A Windows Phone 7 hazánkba érkezett 

A T-Mobile üzleteiben már megvásárolható hazánk egyik első Windows Phone 7 operációs rendszerrel rendelkező okostelefonja, a Samsung Omnia 7. A 4 hüvelykes Super AMOLED kijelzővel és villámgyors, 1 GHz-es processzorral rendelkező újdonság nemcsak az informatika és mobiltelefónia iránt érdeklődők számára átlátható, hanem intuitív kezelőfelületének köszönhetően mindenki számára könnyen kezelhető.

A Windows Phone 7 hazánkba érkezett

Fülöp Gábor, a T-Mobile osztályvezetője az újdonság érkezése kapcsán elmondta: „A T-Mobile-nál az új készülékvásárlásoknak már mintegy 20 százaléka okostelefon. Mára az okostelefonok és a rajtuk megjelenő alkalmazások, velük igénybe vehető szolgáltatások viszik előre a piacot.  Saját ügyfeleink körében végeztünk egy kutatást, amelynek célja az volt, hogy részletesebben is feltérképezzük az okostelefonok használatát, egy átlagos felhasználó napi 20 percet internetezik már most. És ez a szám drasztikusan fog emelkedni várakozásaink szerint. Örülünk, hogy a Microsoft, a számítógépes operációs rendszerek terén piacvezető vállalat a nagy sikerű Windows 7 mobilos változatát is elérhetővé teszi. Nagyszerű, hogy ebben a premierben a Samsunggal közösen a T-Mobile is részt vehetett.”

A Microsoft új mobil operációs rendszerében rejlő lehetőségeket a hazai fejlesztők is felismerték. A Carnation csoporthoz tartozó 3G Multimédia egy hazánkban egyedülálló szolgáltatást készít, amelynek révén hamarosan nemcsak a magyar, hanem a világ különböző országaiban élő mobiltulajdonosok is élvezhetik a korlátlan, személyre szabható zenehallgatás élményét. Ennek révén nem lesz szükségük rá, hogy a telefonjukon tárolják a zenéket, hiszen már az induláskor is 2 millió zeneszámhoz férhetnek hozzá.

Sziklay-Pap Ferenc, a vállalkozás ügyvezetője elmondta: „Az okostelefonok térhódításával a zenehallgatás újabb forradalma van kilátásban, a mobil stream. Mi ezt a jövőt hoztuk el már ma, és hisszük, hogy a zenehallgatásnak eme módja igen hamar népszerűvé válik. Stratégiánkban kiemelt helyet kap a Windows Phone 7 platform, amelynek filozófiája tökéletesen egybecseng a mi elképzeléseinkkel - eszerint az  eszköz és a szolgáltatás van az emberért, nem pedig fordítva. Emellett az sem elhanyagolható, hogy a Windows Phone 7-re való fejlesztés a Microsoft szabványos fejlesztőeszközei miatt minden konkurensénél egyszerűbb.” A 3G Multimédia szolgáltatásában rejlő lehetőségeket mutatja, hogy a Microsoft beválasztotta azt a platform tíz legígéretesebb alkalmazása közé.

Szintén a fejlesztés egyszerűségét emelte ki Tárnok Gábor, a GPS Tuner nevű offroad navigációs szoftver vezető fejlesztője. „Amit korábban egy évig fejlesztettünk, azt most egy hónap alatt el tudjuk készíteni, változatlan minőségben.” A túrázáshoz, kerékpározáshoz, terepfutáshoz, geocachinghez, vitorlázáshoz, valamint autós terepjáráshoz kifejlesztett szoftver segítségével ott is tájékozódhat a felhasználó mobiltelefonjával, ahol az úthálózat és a hagyományos GPS-szoftverek hatóköre véget ér.

Drajkó László, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója így kommentálta a Samsung Omnia 7 megjelenését a hazai piacon: „Idén április elejétől június végéig összesen 325,6 millió telefon kelt el szerte a világban, amelyből több mint 61 millió volt okostelefon – ez több mint 50 százalékos növekedést jelent az elmúlt évhez képest. Egyértelmű tehát, hogy az okostelefonok kiléptek az üzleti szféra és az informatika rajongóinak világából, mára rengeteg átlagfogyasztó kedvencévé váltak ezek a készülékek. Ezt felismerve fejlesztettük ki a Windows Phone 7-et, amely minden más okostelefonnál egyszerűbb és könnyebben elsajátítható módon teszi elérhetővé azokat a különlegességeket, amelyekre az emberek vágynak.”

A Samsung Omnia 7-ről további információ az alábbi weboldalon található: http://webshop.t-mobile.hu/webapp/wcs/stores/ProductDisplay?catalogId=2001&storeId=2001&productId=238040&langId=-11

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: