Hírek - IKT hírek röviden

A Google és a jövő robotjai

Az összeesküvés elméletek gyártói most bizonyára dörzsölgetik a kezüket és már azon agyalnak, hogy milyen apokaliptikus következményeket jósoljanak a Google és a Boston Dynamics házasságából.

Utóbbi cég ugyanis az ijesztő, de mégis igen ügyes robotjairól vált híressé, talán elég ha a BigDog-ot említem. A tranzakció összegéről egyelőre nem tudni pontos adatokat, de annyi biztosnak tűnik, hogy jelentős összegről van szó, hiszen még a Google is azt nyilatkozta, hogy tiszteletben tartják majd a jelenlegi katonai szállításról szóló szerződéseket, ami azt mutatja, hogy komoly beleszólása lehetne a dolgok alakulásába.

A Google egyébként nem most kezdett el érdeklődni a robotika iránt, korábban már hét ilyen területen tevékenykedő cég felvásárlásáról röppentek fel hírek. Ha a Google valóban sikeresen vesz majd részt a robotok fejlesztésében, akkor könnyen elképzelhető, hogy nem csak precízen dolgozó ipari robotokat alkotnak majd, hanem hamarosan olyan otthoni robotokat is kifejleszthetnek, amelyek gond nélkül lesznek vezérelhetők okostelefonról.

Tovább a teljes cikkhez >>> geeks.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: