Számítógépek - Okostelefonok

Eltünnek a vezérlőgombok a Windows Phone-ról is

Lekerülhetnek az előlapi gombok a 8.1-es készülékekről. A talán alapvető kezelőfelületi változásokon átmenő Windows Phone 9 2015-ös bemutatása előtt a Microsoft jövőre mindenképp ki fog adni egy komolyabb frissítést a jelenlegi Windows Phone 8 platformjához.

A 8.1-es verzió újításairól egyelőre nem sokat tudni, ám valószínűleg ebben mutatkozhat be a redmondiak Cortana kódnevű Siri-riválisa. A rendkívül megbízható EVLeaks csiripelése alapján a Windows Phone 8.1 egyik újdonságát az fogja képezni, hogy az Androidhoz hasonlóan a kötelező előlapi vezérlőgombjai teljesen virtuálissá válhatnak.

A The Verge szerint a gyártók a jövőben is használhatják majd a megszokott három fizikai gombot, a virtuális kezelőszervekkel esztétikai, praktikussági vagy árcsökkentési célból élhetnek. Ezen felül megemlítendő, hogy a platformspecifikus gombok nélkül a telefongyártóknak kevesebb fáradtságukba kerülhet lényegében ugyanazon hardvert Android és Windows Phone rendszerrel kiadni.

Tovább a teljes cikkhez >>> pcworld.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: