Hírek - IKT hírek röviden

Mire használja a Google a Street  View-t?

Egy merész elképzelésnek indult, majd érdekességé lett, mostanra pedig a Google számára legfontosabb térképes elemmé vált a Street View.

Amikor elkezdtük, a Street View csak egy scifi-szerű ötlet volt, de mostanra ez jelenti a térképes szolgáltatásunk gerincét - mondta a New York Times-nak Luc Vincent, a Google Maps Street View-ért felelős vezetője. Így készül a Street View Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd Bár a felhasználók számára az április óta Magyarországon is elérhető utcaképes nézet főleg egy érdekes pluszt jelent, amin megnézhetik környezetüket, a Google számára ezek a felvételek sokkal többet jelentenek.

A cég arra használja a Street View autók és a hátizsákos emberei által készített képeket, hogy még pontosabbá tegye térképeit. A fotókat elemző szoftver, illetve a feladatra ráállított kétezer indiai alkalmazott értelmezi a táblákat, leolvassa a házszámokat és beazonosítja, hogy tényleg jó helyen van-e a Google Maps-en a sarki közért.

Tovább a teljes cikkhez >>> hvg.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: