Hírek - IKT hírek röviden

Miért a pályakezdő informatikusok fizetése a legjobb?

A pályakezdő átlagbérnél - 159 150 forintnál - jóval többet, átlagosan 212 290 forintot keresnek a friss diplomás informatikusok - olvasható a HVG rangsor - Diploma 2014 kiadványban.

Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. által végzett Frissdiplomások 2012 kutatás szerint az informatikai szakokon végzett pályakezdők az átlagosnál könnyebben, 3,35 hónap alatt találtak maguknak állást. A pályakezdő diplomások munkanélküliségi aránya a felmérés résztvevőinek önbevallása szerint 6,4 százalék, ám az informatikai képzésterületen végzetteké ennél sokkal alacsonyabb, 3,7 százalék.

"A diploma megszerzésekor a hallgatók több mint fele már főállásban volt, pár százalékkal felülmúlva az összes felmért körében rögzített 44,8 százalékos arányt. Nem illeszkedik a végzettség szakterületéhez a munkába állók egytizedének az állása, s szintén 11,3 százalékuk kénytelen felsőfokú végzettséget nem igénylő munkahellyel beérni" - olvasható a HVG kiadványában.

Tovább a teljes cikkhez >>> eduline.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: