IKT műhely - IKT az osztályomban

Egymillió jogtiszta kép letöltése ingyen - a The British Museum képei

A The British Library munkatársai a Microsoft segítségével digitalizáltak több mint egymillió fotót és illusztrációt, majd fel is töltötték azokat az intézmény Flickr fiókjába.

Ott most bárki elérheti őket, sőt, még nyugodtan fel is használhatja és kedvére alakíthatja bármelyiket, szabad a vásár. A képek a 17., 18. és 19. századból származó könyvekből kerültek fel a Flickr-re, és ugyan a könyvtárosok azt tudják, melyik kép, milyen kiadványban található megl eredetileg, több információt nem mindig sikerült előásniuk róluk.

Ha a könyvben még az illusztráció készítőjének neve sem szerepelt, nehéz ügy kideríteni, pláne, ha egy nagyon régi kiadványról volt szó. Éppen ezért azt tervezik, hogy olyan online eszközöket kapcsolnak majd a mostani gyűjteményhez, melyeken keresztül az internetezők hozzáadhatnak információkat a képekhez.

Tovább a teljes cikkhez >>> hu.socialdaily.com

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: