IKT műhely - Twitter

Geolokációs üzenetek lesznek a Twitteren

Helyalapú üzenetmegjelenítési funkciót kezdett néhány napja tesztelni a Twitter. Az újdonság a beszámolók szerint a közelmúltban lett elérhető azoknál a felhasználóknál, akik korábban engedélyezték a szolgáltatásnak, hogy hozzáférjen lokációs adataikhoz.

A Nearby (közelben) névre keresztelt funkció egyfajta Twitter-Foursqare-Google Maps keveréknek tűnik, a képernyő felső felét egy térkép tölti ki, amin a felhasználó aktuális helyzetét egy kék pont, a tweetek feladójának akkori tartózkodási helyét egy kék ikon jelöli, alul pedig a közelünkben elküldött tweeteket mutatja. Ha az újítás bejön, a Twitteren sokkal könnyebb lehet majd egy-egy adott terület kiemelten fontos eseményeit követni, és persze a vállalatnak is könnyebb lesz majd célzott hirdetési megoldásokat ajánlani vevői számára.

Persze ehhez a mostaninál sokkal több felhasználót kell meggyőznie arról, hogy megossza a világgal aktuális tartózkodási helyét, ami a rengeteg adatvesztési és megfigyelési botrány közepette nem lesz egyszerű feladat.

Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: