Hírek - IKT hírek röviden

Kacsints és fotózz a Google-szemüveggel

A Google tegnap átadta karácsonyi ajándékát a szerencsés Glass tesztelők számára, a szemüveg szoftvere egy számos újdonságot tartalmazó frissítést kapott.

A legnagyobb durranás kétségkívül az, hogy még gyorsabban és egyszerűbben lehet fényképezni a készülékkel, ugyanis a szóbeli utasítás kiadása helyett elég lesz egyet kacsintani. A Google szerint a fotózás csak az első lépés, mert a jövőben akár fizethetünk is így, vagy elég lesz rákacsintani egy kirakatban a kívánt termékre, amit utána házhoz is szállít a kereskedő.

Bár ez egyelőre elég futurisztikus elképzelésnek tűnik, a Google-nek lassan minden összetevője megvan egy ilyen rendszer megvalósításához, így nem lenne meglepő, ha a közeljövőben valahol Amerikában elindulna egy ilyen „vásárlási élmény” tesztelése. (Egy biztos, a kasszák előtti sorok kialakulását elég hatékonyan előzné meg ez a módszer). Sergey Brin, a Google egyik alapítója A szoftverfrissítés telepítése után végre a Glasst is le lehet zárni, a feloldás az okostelefonokon és tableteken már megszokott módon, gesztusokkal történik.

Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: