Hírek - IKT hírek röviden

Metakommunikációt figyelő alkalmazás a Google Hangouts-on

Lauren McCarthy és Kyle McDonald nem kisebb célt tűzött ki, mint hogy empatikusabbakká, türelmesebbekké és úgy összességben jobb emberekké tegyenek minket, ezeket a magasztos célokat pedig egy Google Hangouts plug-in segítségével szeretnék elérni.

Az Us+ figyeli az arcjátékunkat, hogy a felek milyen hosszan és milyen intonációval beszélnek, sőt a szöveg–beszéd átalakító algoritmus révén még a szóhasználatot is képes analizálni. Az alkalmazás figyelmeztet, ha nem tűnünk túlságosan őszintének, vagy ha pocsék hallgatóságnak bizonyulunk, sőt, pár másodpercre elhallgattat minket, ha túl sokáig locsogunk egyhuzamban.

Az Us+ célja, hogy alapjaiban megváltoztassa a kommunikációs szokásainkat, és rávezessen bennünket arra, hogy jó beszélgetőpartnerek legyünk a való életben is, de akad olyan élethelyzet Google Hangoutson is, ahol határozottan jól jön, ha valaki helyettünk is figyel a metakommunikációra, gondoljunk csak egy online állásinterjúra vagy üzleti tárgyalásra. Lauren McCarthy és Kyle McDonald egyébként nem most dolgoznak először együtt: pár hónappal ezelőtt egy vicces kísérlet eredményeként összehozták a FriendFlop nevű Chrome bővítményt, ami azáltal teszi szórakoztatóbbá a facebookos és a twitteres hírfolyamunkat, hogy ötletszerűen csereberélgeti az állapotfrissítésekhez tartozó neveket és arcokat. -- SocialDaily

Tovább a teljes cikkhez >>> hu.socialdaily.com

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: