Számítógépek - Okostelefonok

Játékkonzol okostelefonhoz a Samsungtól

Nem csak a gyártó saját mobiljaival kompatibilis a periféria. Úgy tűnik lassan a nevesebb androidos telefongyártók is ráébrednek, hogy az egyre komplexebbé váló mobilos játékok népszerűségét erősen korlátozza az érintőkijelzőn való irányítás nehézkessége, ám a probléma megfelelő játékvezérlők piacra dobásával relatíve egyszerűen megoldható.

A Samsung most bejelentette a második generációs játékvezérlőjét, a szimplán „Android GamePad” névre hallgató terméket elsősorban 4–6,3 colos megjelenítőjű okostelefonokhoz tervezte a gyártó, ám mivel Bluetooth segítségével kommunikál, így akár táblagépekhez is hozzápárosítható. A kütyühöz jár egy első körben 35 darab játék gyors indítására kitalált alkalmazás.

Megfelelő televízió és telefon meglétekor HDMI mellett vezeték nélküli AllShare Screen Mirroring segítségével is külső kijelzőre küldhető a játékok képe. A tájékoztatás alapján a játékvezérlő Android 4.3 vagy újabb rendszerű Galaxy telefonokhoz lett optimalizálva, ám bármely legalább Android 4.1-et futtató és Bluetooth 3.0-val rendelkező robotos eszközzel használható.

Tovább a teljes cikkhez >>> pcworld.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: