Hírek - IKT hírek röviden

Harc az online kalózok ellen - az AT&T felvette a kesztyűt

Új módszerrel vadászhat a kalózokra az AT&T. A vállalat szerint a frissen szabadalmaztatott technológiájával képes megtalálni hálózatában azokat a felhasználókat, akik fájlmegosztó szolgáltatást használnak.

A cég rendszere ezután a renitens elemeket kockázati kategóriákba (“risk category”) sorolja, majd megteszi a “megfelelő lépéseket”, hogy megakadályozza a további gyanús tevékenységüket. Az AT&T szerint a rendszer elsődleges célja, hogy felvegye a harcot az online kalózkodással, miután annak nemcsak a jogtulajdonosok, de a szolgáltatók is kárát láthatják, mivel a törvénytelen fájlcsere jelentős sávszélességet foglalhat le - az egyre kiterjedtebb védelmi intézkedések ellenére az ilyen illegális letöltések forgalma havi több ezer petabájtra rúg világszerte a becslések szerint.

A vállalat továbbá úgy véli, az intézkedésre azért is szükség van, mert a szórakoztatóipar próbálkozásai a kalózkodás megfékezésére rendre sikertelennek bizonyultak. Az új technológia lényege, hogy a hálózati tevékenységminták elemzésével a szolgáltató megbízhatóságuknak megfelelően pontozhatja ügyfeleit (Subscriber Reputation Score - SRS), amely alapján aztán osztályozza őket, és az általuk jelentett fenyegetés alapján tesz lépéseket ellenük.

Tovább a teljes cikkhez >>> hwsw.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: