Hírek - IKT hírek röviden

Miért veszélyes a le nem cserélt Microsoft XP?

Nyolc pontban foglalta össze a következő év IT-biztonsággal kapcsolatos trendjeit a Microsoft, a listán pedig helyet kapott a Windows XP is, mint jövőre kritikussá váló biztonsági tényező is.

A 12 éves, de továbbra is roppant népszerű operációs rendszer ugyanis jövő év áprilisában kapja meg utolsó biztonsági frissítését, az után a Microsoft nem ad ki több biztonsági javítást a rendszerhez, ez pedig várhatóan komoly változást hoz az IT számos pontján. A Microsoft nyolcas listáján helyet kapott a "ransomware", a felhasználó adatait titkosító, túszul ejtő rosszindulatú program terjedése, valamint a cég jóslata szerint nemzetközi kiberbiztonsági jogharmonizációs folyamatok is indulnak majd.

Jövőre is tényező marad a megtámadott online szolgáltatások kiesése, így amennyiben ilyenre támaszkodunk, érdemes ezzel mindenképp számolni. További veszélyeket hordoz ugyanakkor a foci-vb, amelynek farvizén különösen Dél-Amerikában szaporodhatnak el a támadások.

Tovább a teljes cikkhez >>> hwsw.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: