Hírek - IKT hírek röviden

Ezért akarhat a Google robotokat gyártani!?

A robotautók után négylábú géplényeket fejleszthet a keresőcég, amely megvásárolta az amerikai hadsereg egyik legfontosabb robotikai beszállítóját.

A robotika irányába nyit a Google is, és már nem csupán robotautókkal, legutóbbi felvásárlása alapján a cég a négy- és kétlábú önjáró gépekben is lát fantáziát. A Google ebben az évben több robotfejlesztéssel foglalkozó vállalatot vásárolt fel, legutóbb az amerikai hadsereg számos projektjében résztvevő Boston Dynam Atlas versenyre készül Forrás: Theroboticschallenge.org A Google számára az egyik legcélszerűbb felhasználási terület a térképészeti szolgáltatásának javítása.

Egy önálló, egyenetlen talajjal és terepakadályokkal is könnyen megbirkózó robot olyan helyekre viheti el a cég kameráit, amelyek az autók számára elérhetetlenek. A másik nagy felhasználási terület a kereskedelem lehet, azon belül is az áruszállítás.

Tovább a teljes cikkhez >>> origo.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: