Számítógépek - Okostelefonok

Íme a Windows Phone 8.1 újdonságok

Ahogy már többször is hírül adtuk, a Windows Phone következő változata több, a kezelhetőség terén eszközölt változtatással zárkózik fel a konkurens rendszerekhez.

A 8.1-es kiadás – vagy ahogy még emlegetni szokták Windows Phone “Blue” – hiánypótló újdonságai közt található többek közt az értesítéseket összefoglaló rendszeralkalmazás, illetve az egyes beállításokhoz gyors hozzáférést biztosító menü, melyekről a WMPoweruser nevű weboldal kapott most egy képet névtelen forrásból. A fotóról egyrészt az derült ki, hogy a gyorsmenübe négy darab, tetszés szerinti menüpontot helyezhetünk el, másrészt megszabható lesz az is, hogy mely alkalmazások hagyhassanak jelzéseket az értesítési központban.

Ez utóbbi nem befolyásolja majd az élő csempék funkcionalitását, ahogy a legtöbb programnál eddig is külön kapcsolható volt az úgynevezett toast notification, vagyis az állapotsávban történő értesítés. A harmadik érdekesség egy újfajta jelzéstípust vetít előre, bár arról még egyelőre nincsenek információk, hogy a “banner”, vagyis “transzparens” típusú értesítés mire szolgál és hogy is kellene azt elképzelni.

Tovább a teljes cikkhez >>> tech2.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: