IKT műhely - Twitter

Új Twitter funkció - tweet szerkesztés utólag is?!

Meglepő fejlesztésbe fogott a Twitter, már ha hihetünk Matthew Keysnek és a belsős forrásainak: állítólag heteken belül már utólag is szerkeszthetjük a tweetjeinket.

Az újítás azért lenne meglepő, mert a Twitter rém egyszerű koncepciójából annak idején nem véletlenül maradt ki ez a funkció, és a felhasználók is megszokták az évek alatt eddigi megírom–visszaolvasom–kiposztolom gyakorlatot. A kiszivárgott dokumentumok szerint a következőképp fog működni az új funkció: onnantól kezdve, hogy a felhasználó kiposztolt valamit, rövid ideig elérhetővé válik majd a szerkesztés gomb.

A funkció csupán apró módosításokat engedélyez, azaz csak elírások, szóismétlések utólagos kiküszöbölésére lesz mód, a teljes tweet átírására nem, egy tweetet pedig mindössze egyszer szerkeszthetünk. A módosítás azonnal láthatóvá válik a retweetekben is, így kisebb az esélye annak, hogy szárnyra kapjon egy téves információ, – gondoljunk csak arra, hogy milyen jól jöhet az új feature, ha például véletlen kimarad egy állítmány egy tornádóriasztásról szóló tweetben – – első körben a hírügynökségek, a közhasznú szervezetek és a brandek próbálhatják ki az utólagos szerkesztést, 1-2 hónapos tesztidőszakot követően pedig már mindenki használhatja azt. -- The Desk & SocialDaily

Tovább a teljes cikkhez >>> hu.socialdaily.com

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: