Hírek - IKT hírek röviden

Miért csökken a weboldalak látogatottsága?

Egy friss felmérés szerint a felhasználók egyre inkább a mobilappok felé fordulnak, így még a legrangosabb márkák webes szolgáltatásai is csökkenő trendet mutatnak.

A Nielsen által közzétett friss anyagban arról olvashatunk, hogy az idei év már egyértelműen a mobil alkalmazások előretöréséről szólt, amelynek elsősorban a megszokott webes platformok látták kárát. Ez utóbbiak még a legnagyobb internetes cégek esetében is csökkenést voltak kénytelenek elszenvedni, ezek a jól ismert nevek pedig az appokon keresztül tudták megőrizni vezető helyüket.

Jó példa erre a Google, amely saját weboldala esetében 6 százalékkal kevesebb látogatót regisztrált a 2013-as év során, miközben mobil alkalmazásai (Search, Play, Maps, Gmail) már mind kellemes növekedési adatnak örvendhettek. A Facebook hasonló trendet mutat, az ő webes platformjuk 16 százalékkal esett vissza, míg mobilappjuk 27 százalékkal több felhasználót szolgált ki idén.

Tovább a teljes cikkhez >>> sg.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: