IKT műhely - Netbiztonság

Ingyenes szűrőprogram a felnőtt tartalmak kiszűrésére

Az új, kiskorúak védelmét szabályzó törvények értelmében 2014. július elsejétől az internetszolgáltatók kötelesek lesznek ingyenes szűrőprogramokat biztosítani minden előfizetőjüknek.

Ezek a „könnyen telepíthető, magyar nyelvű” szoftverek elméletileg a 18 éven felülieknek szóló tartalomtól óvhatják meg a fiatalabb felhasználókat. A tartalomszolgáltatóknak korábban is biztosítani kellett ezt a lehetőséget, az Indexen a korhatáros tartalom előtt minden alkalommal megjelenő szövegben található a programra mutató link.

Megkerestük a hazai szolgáltatókat azzal kapcsolatban, hogy milyen új kötelezettségeket ró rájuk ez a feladat. A kapott válaszok alapján kiderült, hogy bár a végleges szöveget az érintettek még nem ismerik, és a törvényt még nem hirdették ki (a köztársasági elnök még nem írta alá), így a feladatokkal kapcsolatban is csak tippjeik vannak.

Tovább a teljes cikkhez >>> index.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: