Hírek - IKT hírek röviden

Ezen a térképen követ bennünket a Google

Nemrég futottunk bele a következő linkbe: https://maps.google.com/locationhistory/b/0/ Ezen az oldalon bárki megnézheti, hogy a Google milyen földrajzi adatokat tárol a telefonjáról, akár hónapokra visszamenőleg, amennyiben engedélyezte, vagy nem kapcsolta ki a Helyelőzmények szolgáltatást.

A Tartózkodási Hely Jelentése lehetővé teszi, hogy a Google rendszeresen tárolja és használja eszközén a Google-fiókkal összekapcsolt legfrissebb helyadatokat, valamint olyan tevékenységeket, mint a vezetés, a séta és a kerékpározás. Ez a gyakorlatban így fog kinézni: Működés A szolgáltatás a telefonok cellainformációja alapján működik, így a Google még kikapcsolt GPS esetén is nagyjából 10 méteres pontossággal meg tudja mondani, hogy mikor és hol tartózkodott a készülék, és így vélhetően a tulajdonosa.

Nyilvánvalóan ahhoz, hogy az adatok ténylegesen a Google-höz kerüljenek, időnként szükséges csatlakozni a netre, de azt hiszem, a mai világban elképzelhetetlen egy okostelefon internet nélkül. Cellainformáció Ez egy olyan adat, ami a telefon és a közelben lévő mobil adótornyok kapcsolata alapján képes meghatározni a készülék pozícióját.

Tovább a teljes cikkhez >>> hu.socialdaily.com

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: