IKT műhely - Netbiztonság

Számítógépes vírusok 2013 - döbbenetes évet zártunk

Tízből négy számítógépet ért idén támadás legalább egyszer, ráadásul a támadások kifinomultabbak is lettek - derül ki a naponta 315 ezer új kártevő(variáns)t azonosító Kaspersky adataiból.

Idén a számítógépek 41,6 százalékát érte támadás legalább egyszer, amely 6,9 százalékpontos emelkedést jelent az előző évhez képest. A támadások sikerességének érdekében a kiberbűnözők 2013-ban 10 millió egyedi hosztot használtak, amely 60,5 százalékkal több az előző évhez képest.

Ami a rosszindulatú internetes forrásokat illeti, ez évben az Egyesült Államok és Oroszország adott otthont a legtöbb ilyen típusú fenyegetésnek. 2013-ban láthattuk, hogy egyre jobban tovább növekszik a mobilokat érintő biztonsági kérdések köre, amely annak is köszönhető, hogy a támadások eddig nem látott szintet értek el, figyelembe véve a fenyegetések nagyságát és kifinomultságát.

Tovább a teljes cikkhez >>> hvg.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: