Hírek - IKT hírek röviden

Project Siena - ingyen Windows 8 programozói alkalmazás zöldfülüeknek is

Egy új alkalmazással a Microsoft elvileg bárki számára elérhetővé tette az app-készítést, akár táblagépekre vagy asztali PC-kre is.

Project Siena névre hallgat a Microsoft új Windows 8-as appja, amelynek a segítségével bárki készíthet Windows 8-as appot, anélkül, hogy akárcsak egyetlen kódsort le kellene írnia, azaz nincsen szükség programozási tudásra. Az alkalmazások elkészítése tulajdonképpen válogatott objektumok (képek, videók, szövegel, gombok, jelölőnégyzetek stb.) elhelyezéséből, átméretezéséből, mozgatásából áll, majd ezeket kell különféle adatforrásokhoz (RSS folyam, Excel fájl, SharePoint, Azure szolgáltatás stb.) kötni.

Ezután kell megvizsgálni, hogy valóban azt teszi-e az app, amire szánták, illetve dönteni kell arról, hogy mi történjen, ha egy gombra kattintanak, ha a görgetősávot lehúzzák és így tovább. Ha végül elkészült az app, máris lehet használni, vagy megosztani mással, persze azt a Microsoft nem ígéri, hogy az alkalmazásáruházába is bekerül majd.

Tovább a teljes cikkhez >>> hvg.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: