Hírek - IKT hírek röviden

Egyre nő a feszültség a Google háza táján

Egyre súlyosabb problémát jelent a lakhatás a Szilícium-völgyben. Kívülről a San Francisco-öböl déli részén fekvő Szilícium-völgy remek helynek tűnik, hiszen az Amerikai Egyesült Államok informatikai központjaként számon tartott terület ad otthont az ország számos legnevesebb informatikai multicégének.

A csillogás és jólét azonban csak egy első benyomás, ugyanis egyre súlyosabb ellentétek feszülnek az átlagos vagy alacsony bérből élők helyi lakosok, továbbá a multicégek jól fizetett munkatársai közt. A problémát az jelenti, hogy utóbbiak egyre nagyobb számban telepedtek le albérletekben a munkahelyük közelében, a kiváló keresetükre reflektálva pedig a bérlők folyamatosan emelik az ingatlanok bérleti díját.

Mostanra a helyzet odáig fokozódott, hogy az alacsonyabb jövedelműek egyáltalán nem, vagy csak alig képesek kifizetni a bérleti díjakat, elkeseredésükben pedig tüntetésekbe kezdtek. Ennek része, hogy időnként korlátozzák például az Apple és Google munkatársait ingyen szállító magánbuszok közlekedését, ráadásul tegnap a keresőcég egyik járművének oldalsó szélvédőjét is sikerült valakinek betörnie.

Tovább a teljes cikkhez >>> pcworld.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó anyagok:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: