Hírek - IKT hírek röviden

Mikor és hol jártál... a világhálón - követheted a Google Maps-en

…mondhatjuk majd kevesebb mint két hét múlva, hála a Google legújabb szolgáltatásának. Az androidos rendszerek felhasználói ugyanis mostantól kezdve képesek visszatekinteni azt, hogy készülékükkel mikor és hol böngésztek, mindezt ráadásul a Google Térképek felületén megjelenítve.

A funkcióhoz természetesen bekapcsolt helyhasználati engedélyezés szükséges, tehát csak annak ajánlott, akiket nem zavar a Nagy Testvér vigyázó szemének tekintete. Az úgynevezett útvonal megjelenítéséhez választhatunk 1,2, 3, 5 napos, egy- illetve kéthetes, valamint egy hónapos bontást is.

Hogy mi értelme egy ilyen funkciónak. Barátnő előtt alibi igazolásra bizonyára alkalmas, csakúgy, mint a főnöknek mutatni, hogy igen, egész napunkat az orvosi váróteremben ülve töltöttük, ezen felül azt is el lehet képzelni, hogy a ily módon rögzítsünk egy útvonalat.

Tovább a teljes cikkhez >>> tech2.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: