Hírek - IKT hírek röviden

Fedora 20 végre itt a letöltés

Úgy tűnik, a Fedora Linux fejlesztői az év végén rendre elkényelmesednek. Tavaly a Fedora 18 majdnem két hónapos csúszást szenvedett el, aminek következtében csak januárban jelent meg, a nyári Fedora 19 időben befutott, a Fedora 20 kiadását viszont szintén több hetes csúszás előzte meg az Anaconda telepítővel kapcsolatos hibák miatt.

Eredetileg november végére várták a disztribúciót, végül december 17-én jelent meg. ARM! A Fdora hagyományosan a Red Hat Linux előszobája, a közösségi disztribúcióban jelennek meg először azok az új technológiák, amelyek majd kicsiszolva és tesztelve a vállalati felhasználásra szánt rendszer részei lesznek.

A Fedora hagyományosan egy "cutting edge" disztribúció, amiben a szabad szoftveres világ legújabb szoftverei és technológiái találhatók meg, elsősorban nem az átlagfelhasználókra, hanem inkább a Linux-őrültekre szabták. A most megjelent verzió, a Fedora 20 kódneve Heisenbug - ezt a kifejezést nehezen reprodukálható, néha megjelenő, néha pedig eltűnő programhibákra használják a fejlesztői zsargonban.

Tovább a teljes cikkhez >>> hwsw.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: