IKT műhely - Netbiztonság

Meghekkelte a NSA véletlenszám generátort - mindenhez hozá tud férni!

Az NSA botrányoknak már szinte se szeri, se száma, hiszen mindenhonnan csak azt lehet hallani, hogy kit hogyan figyeltek meg, hallgattak le, kukkolták az e-mailjeit, és hasonló dolgok.

Most egy újabb részlet derült ki, miszerint 10 milliót fizettek az RSA-nak azért, hogy hagyjon egy hátsó ajtót. Ezzel a lehetőséggel a világ minden táján könnyedén hozzáférhettek több százmillió ember titkos adataihoz, amiért ha úgy vesszük, nem is olyan sok az a tízmillió dollár.

Edward Snowden kiszivárogtatott információinak köszönhetően mára már szinte egyértelmű, hogy az NSA felelős azért, amiért az elvileg biztonságot nyújtó véletlen szám generálás valójában igen könnyű hozzáférést biztosított a számítástechnikai rendszerekhez. A Reuters szerint az RSA szoftverének egy darabja, a bSafe lett a legjelentősebb vektora a biztonsági résnek, miközben rengetegen hitték azt, hogy személyes adataik biztonságban vannak.

Tovább a teljes cikkhez >>> technet.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: